În zilele noastre, afacerile trebuie să fie mai bune, mai rapide și mai inteligente. Rivalii tăi țin clienții mulțumiți cu servicii mai rapide și mai bune la un preț mai mic. Datorită firmelor precum Amazon care au ridicat ștacheta în ceea ce privește îndeplinirea rapidă, fără erori, consumatorii de astăzi se așteaptă ca orice comandă să fie livrată fără greșeli.
De aceea ar trebui să te îngrijorezi dacă performanța afacerii tale este afectată din cauza lipsei unui sistem de management al depozitelor (Warehouse Management System sau WMS). Un centru de distribuție și un depozit operat corespunzător este esențial pentru succesul oricărei companii. Cei care au un sistem complet care funcționează corect vor descoperi că adesea pot îmbunătăți eficiența și producția, contribuind în același timp la creșterea veniturilor.
Companiile care lucrează cu sisteme mai vechi vor găsi probleme care pot duce la o pierdere a profiturilor. Iată câteva semne care îți spun că organizația ta are nevoie de un nou Warehouse Management System.
Ce este WMS?
Warehouse Management System (WMS) este o aplicație software concepută pentru a te ajuta cu operațiunile zilnice ale managementului depozitului. Software-ul urmărește inventarul, rotația stocurilor și gestionează forța de muncă pentru a se asigura că își îndeplinesc treaba.
Asta înseamnă că poți să urmărești online tot ce se află în depozit, astfel încât să știi ce ai și unde este 24/7. Un WMS bun va crește eficiența depozitului și va reduce erorile în cadrul depozitului. Acest lucru duce la o economie uriașă de costuri.
De ce ai nevoie de WMS?
Centrul tău de distribuție al depozitului este unul dintre locurile care au un cuvânt direct de spus în profitului afacerii tale. Când sistemul funcționează bine, producția de expediere și veniturile cresc. În caz contrar, un depozit lent îți poate epuiza resursele companiei și poate afecta rezultatul final.
Un sistem automatizat va face numărarea inventarului tău mai precis, va crește productivitatea și va reduce timpul de recepție. Toți acești factori sunt necesari pentru a rămâne în fața jocului într-o piață din ce în ce mai competitivă.
Semne că ai nevoie de WMS
Poate că nu îți dai seama că depozitul nu funcționează la cel mai înalt nivel, însă, dacă ai nevoie de ajutor, iată câteva dintre semnele că ai nevoie de un warehouse management system.
Semn 1: Depozitul este dezorganizat
Nu ești singur dacă ai un depozit dezorganizat. Dezorganizarea din depozit este una dintre cele mai mari probleme cu care multe companii se confruntă. Atunci când depozitul nu este organizat corespunzător, este posibil ca produsele să fie deplasate, pierdute, deteriorate, etc. Ar putea să și pună în pericol siguranța angajaților tăi.
Organizarea corectă va ajuta la asigurarea faptului că toate produsele sunt acolo unde le este locul. Astfel, se va îmbunătăți productivitatea lucrătorilor și vor găsi mai ușor ceea ce este necesar pentru fiecare transport.
Semn 2: Depozitul a rămas fără spațiu
Când depozitul tău rămâne fără spațiu, primul lucru pe care vrei să-l faci este să începi să cauți un spațiu de depozitare mai mare. Deși este necesar în unele cazuri, este posibil să nu fie cea mai bună soluție. Mutarea într-un spațiu mai mare necesită timp și bani, două lucruri pe care companiile nu vor să le cheltuie.
Un WMS te poate ajuta să îmbunătățești fluxul de lucru, să îți organizezi mai bine zona de lucru și să faci mai mult cu spațiul pe care îl ai. Gestionarea comenzilor și gestionarea mărfurilor fizice din depozit te va ajuta să ți sub control problemele de spațiu.
Semn 3: Folosești spreadsheets pentru a ține inventarul
O companie mică poate folosi spreadsheets pentru a urmări stocul. Însă o companie mare care are o mulțime de articole va găsi spreadsheets ca fiind un instrument ineficient. Foile de calcul sunt dificil de actualizat și nu pot reflecta numărul de inventar în timp real.
WMS poate automatiza acest proces, astfel încât să poți vedea cât aveți și unde se duce în timp real. Angajații tăi vor petrece mai mult timp făcându-și sarcinile și nu actualizând celulele dintr-un spreadsheet.
Semn 4: Numerele de inventar și stoc nu sunt exacte
Dacă ai observat că numerele de inventar și stoc nu sunt exacte, atunci s-ar putea să ai niște probleme. Uneori, numerele expediate și primite nu se potrivesc, ceea ce ar putea indica o eroare în timpul procesului de ridicare și expediere.
WMS te poate ajuta să te asiguri că numerele sunt corecte.
Semn 5: Erori la comenzi
Scopul oricărei firme este să se asigure că toate comenzile sunt onorate la timp și fără erori. Bineînțeles, nimeni nu e perfect și întotdeauna este posibil ca o greșeală să se strecoare. Însă dacă observi un număr mare de erori, ar putea fi din cauza faptului că nu folosești un WMS. Ascultă clienții care se plâng de comenzile incorecte, articole lipsă sau produse deteriorate și ia pași spre a rezolva problemele.
Un Warehouse Management System bun poate ajuta la reducerea semnificativă a acestor probleme.
Semn 6: Angajați nefericiți și cifra de afaceri mare
Angajații care se află într-un depozit organizat și administrat corespunzător vor să lucreze în continuare pentru compania ta. Problemele de depozit vor reduce semnificativ productivitatea angajaților tăi.
Depozitele dezorganizate îi fac adesea pe angajați să simtă că nu găsesc lucrurile necesare pentru a onora comenzile. Atunci când procesul de expediere nu este fluid și plin de întreruperi, poate crește nivelul de stres al angajaților. În multe cazuri, angajații vor decide să părăsească compania, ceea ce va crește ratele de rotație. Acest lucru va costa și mai mult pentru că este greu să înlocuiești și să instruiești noii angajați.
Concluzie
Orice afacere dorește să prospere și să se dezvolte. Însă trebuie să aibă instrumentele necesare și procesele potrivite implementate la fiecare pas. Acest lucru include și depozitul. Acordă timp pentru a găsi un sistem de management al depozitelor de înaltă calitate, care îți poate readuce compania pe drumul cel bun.
NELU poate să facă acest lucru dacă dorești și mai mult de atât. Este o aplicație utilă pentru orice tip de companie, deci nu ezita să ne cauți dacă simți că te putem ajuta.