Nimic nu rămâne la fel. Așa și afacerile își schimbă la un moment dat nevoile și au nevoie de un update, mai ales când vine vorba de software. Atunci când software-ul tău curent este depășit și îți împiedică afacerea, actualizarea software-ului te poate ajuta să câștigi productivitate și să generezi valoare din investiția inițială.
Însă avantajele unui software nou nu sunt tot timpul ușor de identificat. Potențialul de beneficii semnificative și diferențele pe care sistemele informaționale le-au făcut în alte organizații reprezintă o motivație importantă pentru multe organizații de a investiga dezvoltarea unor sisteme software noi sau extinse în afacerile lor.
De exemplu, software-ul folosit actual de multe companii sunt complexe. Prin urmare, costurile și beneficiile dezvoltării sistemelor informatice și a software-ului sunt greu de estimate și măsurat. Sunt multe sisteme care sunt greu de analizat, proiectat și implementat.
Citește: 5 semne că business-ul tău are nevoie de software.
Însă asta nu înseamnă că trebuie să aștepți până când software-ul cedează. Un software învechit poate să creeze frustrări și să-ți îngreuneze viața mai mult.
În acest articol, descoperă cele 7 beneficii a sistemelor software pentru un business.
#1 Luarea deciziilor este mai simplu
Cu un software, poți să ai o imagine de ansamblu mai completă. Astfel, ca rezultat, obținerea unei imagini complete prin integrarea sistemelor software simplifică procesul de luare a deciziilor. Mai mult decât atât, se îndepărtează nevoia de a te deplasa între diferite aplicații pentru a ajunge la date care îți pot influența deciziile.
#2 Productivitate crescută
Integrarea aplicațiilor care folosesc aceleași surse de date îți va permite să îmbunătățești productivitatea operațiunilor din firmă. Este un lucru extrem de bun atunci când aceleași date sunt introduse de mai multe ori în sisteme software diferite. Fiindcă ai doar un singur punct de introducere a datelor, fără să existe nevoia de a te comuta între diferite aplicații software, procesarea informațiilor este mai simplă și rapidă.
#3 Ai date mai fiabile
Un sistem integrat și unificat reduce riscul utilizării datelor inexacte. Având un singur punct de vedere va permite afacerii tale să lucreze dintr-o singură perspectivă și să elimine valorile conflictuale ale datelor.
#4 O analiză mai eficientă
Datele înrudite sunt mai semnificative și mai puternice când sunt reunite într-o singură aplicație. Analiza mai multor surse de date este mai bine gestionată de către sistem datorită reuniunii datelor, unde tendințele și concluziile pot fi trase mult mai devreme pentru a genera oportunități profitabile.
#5 Securitate îmbunătățită a datelor
Este foarte importantă să gestionezi securitatea datelor tale într-o aplicație de sistem unificată. Astfel, este mult mai ușor decât gestionarea prin mai multe sisteme de date.
Continuă lectura: De ce trebuie să securizezi o aplicație?
#6 Un serviciu mai bun pentru clienți
Pentru că ai capacitatea de a accesa rapid și ușor informațiile despre clienți, vei putea menține o relația mai bună cu clienții tăi. Orice afacere are nevoie de clienți pentru a putea supraviețui; iar reputația unui brand este extrem de vitală. Integrarea unui sistem bun îți va permite să ai mai multă grijă de clienții tăi și să le oferi experiența de care au nevoie.
#7 Potențial de vânzări crescut
Prin integrarea unor sisteme care eficientizează orice element al procesului de vânzări, îți vei îmbunătăți rata de onorare a comenzilor. Astfel, acest lucru va avea un impact pozitiv asupra potențialului tău general de vânzări. Clienții tăi vor fi mulțumiți de serviciile tale, vor lăsa recenzii pozitive și astfel vei atrage și mai mulți clienți.
În concluzie
Este ușor să vezi beneficiile unui software nou. Aceste beneficii se pot împărți în două categorii: beneficii tactice și beneficii strategice.
Beneficiile tactice se referă la îmbunătățirea funcționării de zi cu zi a unei organizații sau a unui grup de termeni măsurabili. Clienții pot anticipa sau să solicite ca noile software și sisteme să ofere beneficii de costuri. În unele cazuri, software-ul nou înlocuiește un sistem automat existent, dar noul software are hardware mai ieftin și cheltuieli de întreținere mai mici.
Un alt beneficiu tactic se referă la viteza și acuratețea mai mare a sistemelor software. Informațiile pot fi recuperate mai rapid și ai mai multă încredere în acuratețea lor. Astfel, se îmbunătățește productivitatea angajaților. De asemenea, se îmbunătățesc circulația mărfii și furnizarea de bunuri către clienți. Acest lucru poate duce la o companie capabilă să gestioneze mai multe tranzacții și să-și extindă afacerea.
Beneficiile strategice se referă la îmbunătățirea naturii și a abilităților unei organizații. Cu un sistem nou software, o afacere poate fi capabilă să ofere clienților săi servicii bune sau ar putea identifica noi clienți sau produse. Managerii pot să identifice mai ușor tendințele în vânzări pentru a putea personaliza ofertele. Acest lucru poate să ofere oricărei afaceri un avantaj competitiv pe piață.
Chiar dacă beneficiile strategice sunt mai greu de cuantificat, introducerea unui sistem software poate să îmbunătățească funcționarea și performanța unei companii în multe feluri. Dacă simți că ai nevoie de un software, noi te putem ajuta.
Fără o planificare atentă, beneficiile nu vor apărea.