De ce este important să ai un sistem de facturare modern

Publicat la 11 aug. 2022

Indiferent dacă ești un freelancer, proprietar de afaceri sau un comerciant cu amănuntul, eficientizarea fluxului de numerar este un aspect foarte important. Obiectivul principal al oricărei afaceri este să îmbunătățească fluxul de numerar. De aceea, trebuie să ai un proces de facturare automatizat pentru a îmbunătăți creșterea afacerii. 

Dar ce este software-ul de facturare?

Software-ul de facturare îți permite să generezi facturi rapid și se asigură că primești plăți mai rapide. În cele mai simple cuvinte, volumul tău de muncă va fi redus și, mai mult decât atât, poți avea evidența activităților în desfășurare. Cum ar fi să urmărești cu ușurință cheltuielile de afaceri și chiar să trimiți rapid facturi profesionale? E un vis devenit realitate! 

Software-ul de facturare are multe beneficii—citește acest articol pentru a le descoperi. 

Ce este un sistem de facturare? 

Un sistem de facturare este un software complex care automatizează plăți, facturi, venituri—și multe altele—și le creează. Mai mult decât atât, permite analize perspicace, cum ar fi revizuirea veniturilor recurente, a datelor de afaceri și a rapoartelor. 

Sistemul de facturare este un subregistru pentru multe companii în care veniturile încasate pot fi vizualizate în detaliu. Așadar, activarea, controlul, evaluare, facturarea, colectarea și reclamarea fac parte dintr-un sistem de facturare bun. 

Multe companii folosesc un sistem de facturare din următoarele motive: 

  • Pentru a urmări vânzările și plățile primite
  • Pentru a gestiona numerarul eficient
  • Pentru a preveni erorile la întocmirea facturilor
  • Optimizarea proceselor de afaceri 

De-a lungul anilor, sistemele de billing și-au făcut o reputație destul de mare și sunt considerate ca bazele afacerilor. În majoritatea industriior, nevoia de informații este din ce în ce mai mare—un sistem de facturare încorporat poate face minuni pentru orice organizație. 

De ce este un sistem de facturare atât de important?

De ce este nevoie să ai un sistem de facturare bun? 

Ei bine, știai că aproximativ 20% din toate întreprinderile mici eșuează în primul an de funcționare? Să conduci o firmă nu este ușor și, ca proprietar de afaceri, probabil știi că există multe provocări pe care trebuie să le depășești. 

Un sistem de facturare ineficient poate fi una dintre problemele care pot cauza dificultăți într-o afacere: clienții nu vă plătesc pentru produsele sau serviciile tale. Atunci când sistemul de facturare este ineficient, defect sau depășit, acesta devine o problemă.

Deci, care sunt beneficiile unui sistem de facturare bun? Descoperă în rândurile ce urmează.

Generează facturi în câteva minute

Procesul de facturare manuală poate fi plictisitor și consumator de timp. Acest lucru se întâmplă deoarece fiecare tranzacție trebuie verificată și înregistrată în registru. Software-ul de facturare îți permite să creezi facturi în mai puțin de un minut și este destul de ușor de gestionat. 

Cu un software de facturare poți: 

  • Economisi timp deoarece nu trebuie să păstrezi foi de calcul sau să introduci intrări în registru
  • Elimini orele lungi de introducere a informațiilor esențiale
  • Configurezi întregul proces de plată 
  • Stoca cu ușurință datele clientului

Plățile online sunt mai rapide

Un sistem bun de facturare îți oferă o modalitate de a-ți taxa clienții pentru serviciile tale. Mai mult decât atât, se asigură că plățile sunt procesate cât mai repede posibil. Scopul unui sistem de facturare este a anunța clienții când o plată este scadentă și de a procesa aceste plăți fără întârziere. 

Fără un sistem bun de facturare, trebuie să contactezi singur clienții și să le ceri plata. Este un proces care consumă mult timp.

Gestionează cu ușurință operațiunile de afaceri

Să conduci o firmă nu este ușor. De aceea este posibil să uiți că există facturi de plătit; astfel, multe rămân neplătite. Software-ul de facturare automată este o soluție care îți permite să fii conștient de toate criteriile esențiale pentru a-ți gestiona finanțele afacerii. 

Sistemele de facturare te ajută să ții evidența facturilor și să generezi automat facturile de fiecare dată când sunt trimise. Astfel, te ajută să creezi cu ușurință facturi cu aspect profesional pentru clienți și asigură numerotarea corectă a facturilor. 

Stocarea în cloud nelimitată

Mulți oameni de afaceri sunt îngrijorați de spațiul de stocare al software-ului. Acum că există cloud, nu trebuie să îți faci griji cu privire la pierderea facturilor și a informațiilor confidențiale ale cardului de credit ale clientului. 

Mai mult decât atât, nu ai probleme de email sau să existe șansa ca calculatorul să se blocheze în timpul introducerii datelor. Toate datele înregistrate în software-ul de facturare este automat salvat și stocat online. 

Descoperă Ce este cloud? 

Sporește identitatea mărcii tale

Unul dintre avantajele utilizării software-ului de facturare bazat pe cloud este că întărește identitatea brandului tău. Poți adăuga logo-ul, culorile de branding, fonturile potrivite și un aspect profesional care se potrivește brandingului tău. 

Oferă securitate sporită

Software-ul de facturare este extrem de sigur. Acest lucru constă în securitatea suplimentară a datelor tranzacției, identitatea clientului și, cel mai important, costul pentru client. Securitatea este o prioritate pentru orice om de afaceri. 

Un software de facturare online bine cunoscut oferă întotdeauna securitate la nivel înalt deoarece respectă standardele de securitate PCI. Prin urmare, te ajută să crești încrederea clienților în ceea ce privește securitatea datelor personale și de afaceri. 

Este accesibil de oriunde

Software-ul de facturare îți oferă puterea de a gestiona estimările și facturile necesare din orice colț al lumii. Mai mult decât atât, cu cloud, poți accesa toate detaliile de facturare 24/7 folosind propriul dispozitiv portabil, atâta timp cât există o conexiune la Internet. 

Dacă nu poți să mergi la birou, poți să trimiți și să gestionezi facturile de afaceri stând acasă. Astfel, economisești timp prețios, iar clientul va fi mulțumit de serviciile tale rapide. 

Mai puține erori

În facturile manuale se pot face ușor erori umane deoarece este un proces îndelungat. Procesarea sumelor greșite de facturare sau trimiterea unei facturi eronate unui client pot afecta reputația afacerii tale. 

Astfel de erori te poate costa mii de dolari. Trimiterea și retrimiterea facturilor pot fi la fel de dăunătoare. De aceea, software-ul de facturare calculează automat suma totală pentru a preveni erorile și se asigură că factura este trimisă clientului potrivit. 

Cum alegi sistemul de facturare potrivit?

Software-ul de facturare este o parte importantă a oricărei afaceri. Însă cum alegi software-ul potrivit pentru tine? 

Totul depinde de cerințele tale, de fluxul de lucru și de procesele contabile. Software-ul de facturare trebuie să satisfacă nevoile tale de facturare. O întreprindere mică poate să urmărească următoarele componente cheie: 

  • Stocarea datelor de bază ale produselor și serviciilor
  • Procesarea plății
  • Disponibilitatea software-ului online și offline
  • Securitate și siguranță
  • Copia de rezervă a datelor

NELU poate fi partenerul de încredere de care ai nevoie. NELU se poate mula pe orice tip de business și îți oferă doar modulele de care ai nevoie. Dacă ai nevoie de ajutor, ne poți contacta oricând pentru a discuta despre o ofertă personalizată.

Citește: Cum să spui „NU” unui client.

Postări similare

phone-handset