Top avantaje Software-as-a-Service (SaaS)

Publicat la 7 iul. 2022

Software-as-a-service (SaaS) este un cuvânt frecvent pe buzele managerilor de business. Explozia adoptării SaaS a avut loc într-un ritm rapid în ultimul deceniu și, de asemenea, în afara industriei IT. Odată cu explozia cloud, SaaS a devenit un serviciu indispensabil pentru multe companii care doresc să evolueze. 

Poate ai auzit și tu de SaaS și ești curios ce înseamnă. Software-as-a-service este o ofertă de cloud computing care oferă utilizatorilor acces la software-ul unui furnizor. SaaS oferă o alternativă la instalarea software standard în mediul de afaceri. În schimb, aplicațiile se află într-o rețea cloud la distanță accesată prin web sau printr-un API și funcționează ca o închiriere. Ai autorizația de a-l folosi pentru o perioadă de timp și de a plăti software-ul pe care îl utilizezi. 

Însă care sunt beneficiile SaaS? Află răspunsul în acest articol. 

Ce este Software-as-a-Service?

În cele mai simple cuvinte, software-as-a-service este un set de software bazat pe cloud și, la cerere, furnizează aplicații utilizatorilor. Este un model de licențiere software care prezintă multe beneficii dacă este implementat în afacerea ta. De obicei, platforma SaaS este un model bazat pe abonament pe care îl puteți accesa convenabil folosind un browser de internet. 

Până acum, SaaS s-a dovedit cu succes că oferă aplicații în sectoare precum: 

  • Software CRM
  • Managementul performanței
  • Aplicații mobile
  • Software de management al resurselor umane
  • Software de plată și contabilitate

Află tot ce trebuie să știi despre SaaS în acest articol

Top Beneficii Software-as-a-Service

Economii semnificative

Alegerea SaaS duce la economii semnificative din mai multe motive pentru că elimină costurile inițiale pe care utilizatorul trebuie să le plătească pentru achiziție și instalare. Costurile continue, cum ar fi întreținerea și upgrade-urile, nu mai sunt un factor. Astfel, nu vei mai cheltui sume mari de bani pe resurse hardware. Aplicațiile SaaS sunt ușor de descărcat și nu necesită întreținere din partea utilizatorului. 

De asemenea, modelul de tarifare SaaS permite companiilor să reducă costurile, având în vedere faptul că trebuie să plătească doar pentru software-ul pe care îl folosesc. Nu irosești resurse pe licențe neutilizate. 

Timp redus pentru a beneficia de aplicație

SaaS diferă de modelul tradițional deoarece software-ul (sau aplicația) este deja instalată și configurată. Poți furniza serverul pentru o instanță în cloud și, în câteva ore, vei avea aplicația gata de utilizare. Acest lucru poate reduce problemele care împiedică implementarea software-ului. 

Timpul înseamnă bani, dar SaaS ajută companiile să le salveze pe ambele. Instalarea necesită doar o conexiune la internet și achiziționarea unui login. 

Scalabilitate și accesibilitate

SaaS este foarte flexibil. Fiindcă este găzduit extern de compania de dezvoltare a aplicațiilor SaaS, organizațiile își pot schimba planul de utilizare fără să fie nevoiți să-și facă griji în legătură cu notificarea prealabilă. 

Mai mult decât atât, aplicațiile SaaS pot fi accesate de oriunde în lume atâta timp cât există o conexiune la internet. Utilizatorii pot să acceseze datele și să lucreze eficient de oriunde, ceea ce face ușoară treaba pentru lucrătorii la domiciliu. 

Actualizări rapide

Cu SaaS, furnizorul actualizează soluția și devine disponibilă pentru clienții lor. Costurile și efortul asociate upgrade-urilor și noilor versiuni sunt mai mici decât modelul tradițional, care de obicei te obligă să cumperi un pachet de upgrade și să-l instalezi. Sau te pune să plătești pentru servicii specializate pentru a face un upgrade.

Actualizările pot fi foarte consumatoare de timp și costisitoare folosind metoda tradițională de instalare. Mai mult decât atât, pot apărea probleme de compatibilitate din cauza discrepanțelor de versiune între membrii forței de muncă. 

Prin SaaS, utilizatorii se conectează pur și simplu la cea mai recentă versiune actualizată a soluției lor SaaS. Este responsabilitatea furnizorului SaaS să gestioneze actualizările, eliminând necesitatea instalării de corecții. SaaS se asigură că utilizatorul va avea întotdeauna acces la cea mai recentă versiune a software-ului. 

Securitate amplificată

Soluțiile SaaS pot păstra informațiile de afaceri ale unei organizații mai sigure decât software-ul tradițional. Este de datoria furnizorilor de a avea grijă de datele tale și vor face tot ce este posibil pentru a le păstra în siguranță.

Mai mult decât atât, nu trebuie să-ți faci griji dacă există o pană de curent sau alte dezastre. De obicei, datele tale sunt stocate pe mai multe servere cloud la distanță; astfel, tot timpul vor exista copii după datele tale pentru a nu le pierde.

Rată ridicată de adopție

Deoarece soluțiile SaaS sunt livrate pe web, este remarcat faptul că acestea au o învățare mult mai mică. Angajații sunt deja obișnuiți să lucreze pe internet, ceea ce duce la adoptarea rapidă de către forța de muncă. 

Îl poți testa înainte de a-l cumpăra

Un alt mare avantaj este faptul că poți vedea viabilitatea soluției și cât de bine funcționează cu programele organizației tale înainte de a face orice investiție mare. Unii furnizori oferă teste gratuite ale produselor și a versiunii complete. 

Ai nevoie de Software-as-a-Service?

Dacă ai un software excelent, o bază de clienți loiali și un procesor de plăți recurent, atunci ești pregătit să adopți modelul SaaS. Platforma SaaS este un model de afaceri potrivit atât pentru clienți, cât și pentru furnizorii de software. 

SaaS este un sistem ușor de utilizați și permite afacerii tale să-ți îmbunătățească produsul. Dacă vrei să-ți duci firma la următorul nivel, noi (împreună cu NELU) te putem ajuta să implementezi soluția perfectă pentru nevoile afacerii tale.

Postări similare

phone-handset