Cum știi care este tipul de aplicație de care ai nevoie?

Publicat la 28 iun. 2022

Tehnologia software a evoluat masiv în ultimul deceniu. O aplicație bazată pe cloud este fundamentală pentru multe dintre procesele interne și externe din afacerea ta. Însă există atâtea tipuri de aplicații pe piață este greu să știi care dintre opțiuni este cea mai bună pentru organizația ta. 

Trebuie să te asiguri că obții tot ce este mai bun din tehnologia disponibilă și să alegi aplicația potrivită pentru firma ta. Însă nu ai de unde să știi dacă cea mai recentă aplicația software va fi într-adevăr un atu pentru organizația ta sau doar un cost suplimentar. 

Lumea aplicațiilor este destul de mare. Există mii de aplicații din care poți alege care să se integreze perfect cu sistemele tale actuale. 

Cum știi să o alegi pe cea potrivită? Poate fi confuz, mai ales când vine vorba de a afla care aplicații sunt cel mai bine echipate pentru a te ajuta să-ți îndeplinești provocările și obiectivele de afaceri

Acest articol subliniază câteva sfaturi pentru a te asigura că ai toate instrumentele potrivite pentru a alege aplicația de business potrivită. 

Cum alegi o aplicație de care ai nevoie?

Poți să te gândești la acest proces ca la ultima dată când ai cumpărat o mașină. Gândește-te la cum ai stabilit că este mașina potrivită pentru tine. I-ai cercetat pe larg caracteristicile, longevitatea, prețul și opțiunile de personalizare? Ai luat mașina la un test drive și ai comparat-o cu alte modele similare? 

Alegerea aplicațiilor potrivite pentru afacerea ta este ca și cum ai cumpăra o mașină nouă. Aplicațiile pentru afaceri trebuie să fie cercetate cu atenție pentru a te asigura că sunt potrivite pentru afacerea ta și că îți va conduce afacerea înainte. Cheltuielile IT la nivel mondial pentru aplicațiile de întreprindere însumează peste 300 de miliarde de dolari, așa că există multe opțiuni dintre care compania ta poate alege. 

Mai jos sunt câteva întrebări cheie pe care trebuie să le pui atunci când alegi software-ul potrivit de afaceri: 

Îmi va conduce obiectivele și îmi va propulsa afacerea la nivelul următor?

Primul factor care trebuie luat în considerare atunci când alege o aplicație de afaceri este dacă aceasta îți va ajuta sau nu afacerea să atingă obiectivele și să stimuleze creșterea, îmbunătățirea proceselor și să-ți aducă succesul. 

Trebuie să stabilești dacă dorești să îmbunătățești călătoria clienților cu un CRM sau raportarea avansată cu un ERP. Identificarea obiectivelor tale pe care dorești să le susții îți va restrânge cerințele și te va ajuta să determini rezultatul dorit. 

Este suficient de flexibilă pentru nevoile afacerii mele?

Este inevitabil ca la un moment dat firma ta să crească și să se schimbe în timp. În căutarea ta, trebuie să cauți o aplicație de afaceri care este scalabilă și care poate fi extinsă cu ușurință de către furnizor sau cu alte soluții pre-integrate. 

Este de reținut faptul că poate dura ceva timp pentru a te obișnui cu o aplicație de afaceri. Este nevoie să decupezi tot timpul necesar pentru a învăța o aplicație de afaceri complet nouă și pentru a adăuga o aplicație pe care o poți scala odată cu schimbările companiei tale.  

Este ușor de utilizat de către angajați?

Ca și în cazul achiziției de mașini, este nevoie de ceva timp pentru a te obișnui cu noul tău vehicul. Același lucru se poate spune și despre alegerea aplicației de afaceri potrivite. Cel mai important aspect este ușurința de folosire a aplicației. Cât timp și efort va fi nevoie ca angajații să învețe și să treacă la această aplicație? Poți solicita o demonstrație pentru a încerca interfața și testa rularea cu angajații tăi. 

Are caracteristicile și personalizarea de care afacerea ta are nevoie?

Fiecare afacere are nevoi speciale și procese diferite. Pentru ca o aplicație să-ți aducă succes, trebuie să-ți satisfacă cerințele și să fie îndeajuns de flexibil pentru a se adapta la schimbările din managementul organizațional. 

Trebuie să știi ce instrumente sunt cele mai importante pentru procesele tale și dacă programul trebuie sau nu să se integreze cu oricare dintre sistemele tale existente. Aceste detalii te pot ajuta să te decizi cât de cuprinzătoare trebuie să fie aplicația ta. 

Îți va sprijini compania astăzi și mâine?

O mașină nouă și strălucitoare poate fi grozavă când ești singur, dar mai puțin practică atunci când ai copii. Așa și creșterea afacerii este un aspect esențial. După ce te-ai decis asupra unei aplicații, trebuie să te asiguri că nu o depășești în doi sau trei ani. Soluția trebuie să fie scalabilă pentru a crește pe măsură ce compania ta crește. 

Este o investiție inteligentă?

O aplicație business este o investiție mare. De aceea, un factor cheie este determinarea cât de inteligentă este o investiție pentru afacerea ta. Prețul este important, dar nu este singurul aspect de luat în considerare.

Alte aspecte de luat în considerare sunt randamentul investiției (ROI) și potențialele economii de timp și costurile financiare. Dacă simți că această investiție îmbunătățește procesele de afaceri și economisește timp prețios angajaților, atunci este o investiție demnă. 

În concluzie

Când alegi o aplicație de afaceri, acordă-ți timp pentru a-ți identifica cerințele pentru funcționalitatea de bază a afacerii tale. Nu trebuie să grăbești această decizie pentru că vei petrece mai mult timp reparând sau înlocuind aplicația decât ar fi necesar. Trebuie să evaluezi în detaliu opțiunile aplicației de afaceri și să reușești să o implementezi cu succes. 

Este nevoie de timp, deci luați-vă timpul necesar pentru a testa aplicația împreună cu sistemele actuale din companie. Aplicația NELU poate face acest lucru cu ușurință și te poate ajuta să îți atingi obiectivele. NELU este ușor de folosit și prietenoasă cu oamenii nu atât de pricepuți, deci te poți baza pe aplicație pentru a te ajuta.

Ne poți contacta oricând pentru a stabili o întâlnire și de a discuta despre nevoile tale. 

Citește: Are business-ul tău nevoie de o aplicație?

Postări similare

phone-handset