Cum să alegi sistemul Business Intelligence (BI) potrivit

Publicat la 21 iun. 2022

Instrumentele de business intelligence (BI) au un efect profund asupra modului în care companiile analizează datele și iau decizii. Însă trebuie să știi un lucru: soluțiile de business intelligence sunt cheia pentru stimularea procesului de decizie de afaceri

De ce se folosesc multe companii de acest tool? Pentru valoarea revizuirii informațiilor din toate sistemele la nivel de companie, care oferă o imagine mai precisă a stării de sănătate a unei organizații. 

În acest articol, descoperă ce aspecte trebuie luate în considerare atunci când alegi software-ul BI potrivit pentru compania ta. 

Ce este Business Intelligence?

Programele de business intelligence sunt instrumente de afaceri care analizează în mod autonom datele pentru a produce informații utile și pentru a înțelege starea generală de sănătate a companiei tale. 

Aceste instrumente sunt proiectate cu tehnologie de ultimă oră și utilizează algoritmi complecși pentru a măsura, compara și relaționa fără probleme diferiți parametri de afaceri. 

Principalele funcții sunt: 

  • Management de date
  • Funcționalitate de raportare care permite să primești actualizări live cu privire la progresul proiectelor
  • Sondajele de performanță ale angajaților pentru a monitoriza rezultatele angajaților 

Cum să selectezi cel mai bun Business Intelligence

În general, sistemul business intelligence trebuie să aibă următoarele caracteristici: 

  • Testare A/B sau capabilități de testare multivariată
  • Analiză predictivă, care să poată prognoza cursul afacerii tale
  • Extragere a datelor
  • Instrumente de analiză statistică, să ofere explicații pentru anumite evenimente de afaceri
  • Scalabilitate, adică să fie suficient de flexibil pentru a se adapta la cerințele de lucru din ce în ce mai mari ale organizației tale în creștere
  • Instrumente bazate pe cloud, deoarece este mai ieftin în ceea ce privește întreținerea și modernizarea 

Software-ul trebuie să fie intuitiv

Software-ul de business intelligence trebuie să se integreze în configurația afacerii tale. Așa că primul lucru pe care trebuie să-l faci este ca personalul tău să accepte acest instrument. De aceea, software-ul trebuie să fie ușor de utilizat, încărcat și navigat. 

Software-ul BI ar trebui să vină cu un design simplu, dar atractiv și cu o interfață ușor de utilizat. Ca să nu faci o alegere greșită, este bine să încerci o versiune de încercare gratuită. 

Culege date în timp real

Asigură-te că cauți soluții care permit API-urilor să culeagă date în timp real. Beneficiul acestui sistem vine din informații de ultimă oră, un proces mult mai eficient decât analiza datelor învechite. 

Sistemul trebuie să fie sigur

Instrumentele BI dețin date confidențiale, deci securitatea firmei tale este crucială. Datele sunt cele mai importante active ale tale, iar utilizatorii se așteaptă la niveluri administrative de protecție, precum și protocoale native de parolă. Un instrument Business Intelligence trebuie să fie configurabil pe baza rolului utilizatorului și a permisiunilor atribuite. 

Tablouri de bord cooperative

Dashboard-ul ar trebui să fie ușor de accesat din orice browser și din orice sistem de operare, prin laptop, tabletă sau telefon mobil. Instrumentul BI trebuie să îți permită să creezi grupuri de utilizatori și să partajezi tablouri de bord și rapoartele pe baza parametrilor alocați. 

În concluzie

Poate că te întrebi dacă ai nevoie de BI. Este de înțeles că nu este o schimbare ușoară, mai ales dacă nu ești obișnuit cu o asemenea tehnologie. Însă ai nevoie de BI dacă:

  • Niciodată nu ai la dispoziție rapoartele pe care le dorești
  • Dacă crezi că ai nevoie de rapoarte mai structurate și eficiente
  • Nu ai toate datele de care ai nevoie la dispoziție
  • Volumul de date este prea mare

Dacă nu ești sigur, poți vorbi cu noi despre nevoile tale și cum te poate ajuta NELU să îți atingi țelurile. NELU este soluția ideală pentru companiile care doresc să evolueze împreună cu o aplicație inteligentă. 

Îmbrățișează modernitatea începând de astăzi!  

Postări similare

phone-handset