Beneficiile unui sistem HR (Human Resources)

Publicat la 5 mai 2022

De mult timp s-au schimbat preconcepțiile legate de departamentul de resurse umane. Echipa de HR este recunoscută pentru rolul său important în crearea de valoare strategică pentru orice afacere. Acuma, și tehnologia precum software-ul de resurse umane aduce multe beneficii oricărei organizații care dorește succesul.

Un raport din 2020 a făcut o constatare. S-a descoperit o creștere cu 20% a numărului de respondenți care consideră că HR contribuie la valoarea strategică a afacerii. Indiferent dacă ești o afacere mică sau o companie multinațională, orice organizație poate beneficia de utilizarea unui sistem de resurse umane specializat. 

Va deveni aproape inevitabil momentul în care organizația nu va mai putea să gestioneze cu succes datele fără a utiliza software specializat. Majoritatea soluțiilor HR permite companiilor să îndeplinească sarcini legate de atragerea, păstrarea și gestionarea personalului și a datelor de resurse umane, doar cu un grad diferit de sofisticare. 

În rândurile ce urmează, descoperă pe scurt ce este un software HR și care sunt avantajele acesteia. 

Ce este software-ul de resurse umane? 

Un sistem de management al resurselor umane este un software eficient pentru forța de muncă orară. Se ocupă cu orice activitate legată de angajații tăi și este o soluție des folosită pentru optimizarea sarcinilor zilnice. 

Software-ul este special conceput pentru a ajuta conducerea și angajații să funcționeze la capacitate maximă, să sporească productivitatea și satisfacția generală din firmă. Managerii pot să-și aloce mai bine timpul și resursele pentru eforturi mai profitabile. 

Astfel: 

  • Afacerea ta va crește mai repede
  • Managementul resurselor umane va fi mai eficient
  • Va fi mai ușor să menții conformitatea cu legile de la locul de muncă
  • Fiindcă angajații vor fi mai fericiți, vor fi mai implicați și vor rămâne în compania ta

Beneficii software HR

Sunt multe beneficii pe care le oferă software-ul de resurse umane. În rândurile ce urmează, vom vorbi despre ele mai în amănunt.

Întreținere eficientă a datelor

Companiile moderne acumulează cantități enorme de date despre fiecare angajat. Compania ta va aduna informații de contact și rapoarte despre performanța fiecărui angajat. Astfel, vei petrece tot timpul actualizând datele angajaților manual.

Cu un sistem HR, nu numai că face actualizările de date mai rapid, dar în unele cazuri permite angajaților să-și actualizeze ei înșiși informațiile. Acest lucru eliberează personalul de resurse umane pentru alte sarcini mai importante. 

Eficiență și productivitate

Aproape 80% din organizații folosesc software de HR pentru a facilitate colectarea de informații sau pentru a adăuga eficiență în proces. Nu există nici o îndoială că firmele care au software HR obțin câștiguri semnificative în reținerea talentelor, eliberând personalul HR pentru proiecte cu valoare adăugată. 

Vei economisi bani

Implementarea unui software HR va implica, desigur, taxe unice de configurare. Dacă utilizezi un sistem HR bazat pe cloud, vei suporta costuri anuale de abonament. Dar, pe termen lung, organizația ta ar trebui să constate că eficiența pe care software-ul o aduce și timpul pe care îl economisește îți va permite să reduci costurile cu personalul. Mai mult decât atât, o mai bună acuratețe a datelor ar trebui să însemne că întâmpinați mai puține erori costisitoare. 

Procesare îmbunătățită a beneficiilor

Asigurarea de sănătate, de viață și de invaliditate, compensația pentru muncă, concediul plătit și contribuțiile la pensie—creează un labirint de informații pe care cu greu îl descâlcești.  Urmărirea modificărilor de eligibilitate ale unui singur angajat poate fi consumatoare de timp dacă totul se întâmplă pe hârtie.

Un sistem HR poate urmări modificările beneficiilor pentru toți angajații tăi mai eficient și te poate notifica cu privire la necesitatea de a face modificări. 

Îmbunătățește experiența și moralul angajaților

Instrumentele găsite în software-ul de resurse umane joacă un rol în îmbunătățirea experienței angajaților. Un exemplu bun este faptul că sistemul poate măsura regulat prin sondaje sentimentele angajaților legate de firmă. Astfel, organizația va fi mai conectată cu angajații.

Mai mult decât atât, software-ul HR este un instrument util de management al talentelor. Se caută foarte des funcționalitățile care se ocupă de recrutare, integrare și managementul performanței. Nu este surprinzător acest lucru, mai ales că organizațiile cheltuiesc mulți bani și timp pentru a găsi oameni care să lucreze pentru ei. Aducerea la bord a oamenilor buni este importantă, dar păstrarea lor este și mai mult. Moralul joacă un rol foarte mare în acest factor. 

Vei lua decizii mai bune

Una dintre cele mai frecvente frustrări asociate cu păstrarea datelor despre oameni este incapacitatea de a raporta frecvent, automat și precis asupra unor valori cheie de management al oamenilor. 

Un software bun de resurse umane ar trebui să faciliteze găsirea, analizarea și raportarea datelor despre persoane care contează cel mai mult pentru firma ta. Astfel, îți permite să iei decizii mai inteligente și mai oportune. 

Ești în conformitate cu reglementările

Deoarece stochezi toate datele personale și informațiile aferente într-un singur loc, conformitatea ta cu cerințele de reglementare va fi îmbunătățită. Domeniile specifice de conformitate în care soluția HR poate juca un rol semnificativ includ conformitatea GDPR, verificarea dreptului de muncă și conformitatea cu instruirea în domeniul sănătății și siguranței. 

Software-ul HR trebuie să țină cont de încălcările de conformitate, de la încălcări ale securității cibernetice la modele de lucru complet noi și modificări ale legislației în urma pandemiei. Multe organizații raportează o rată ridicată de succes în utilizarea sistemelor de resurse umane pentru a monitoriza nevoile de conformitate.

Concluzie

Acum este momentul să investești într-un software HR. Dacă consideri că procesele manuale care țin de departamentul de resurse umane consumă prea mult timp și îți schimbi angajații prea des, atunci este bine să investești într-un sistem bun de Human Resources. 

Suntem aici să te ajutăm în caz că ai nevoie și te putem îndruma spre software-ul HR de care firma ta are nevoie. 

Citește: Cum influențează chatbots experiența clienților.

Postări similare

phone-handset